Εάν ψάχνετε να δείτε κάτι μοναδικό αλλά και να χαλαρώσετε τότε η Έδεσσα και τα Λουτρά Πόζαρ είναι ο ιδανικός προορισμός για εσάς. Στην Έδεσσα θα απολαύσετε τους υπέροχους καταρράκτες και στα Λουτρά Πόζαρ τα ιαματικά νερά!
Η Έδεσσα βρίσκεται 95 χιλιόμετρα μακριά από τη Θεσσαλονίκη και είναι η πρωτεύουσα του νομού Πέλλης. Το όνομα της έχει φρυγική προέλευση και σημαίνει «Πύργος στο νερό». Η πόλη είναι χτισμένη σε λόφο και σε όλο της το μήκος τη διαρρέει ο ποταμός Εδεσσαίος ή Βόδας. Ο ποταμός, μαζί με τους επτά παραποτάμους του, δημιουργεί υπέροχα καταπράσινα τοπία, ενώ οι μικρές και μεγάλες γέφυρες δίνουν αφορμές για ατελείωτους περιπάτους.

Σημαντικότερα Αξιοθέατα

Πάρκο των Καταρρακτών
Το πάρκο των καταρρακτών βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και είναι ένας εκπληκτικής ομορφιάς καταπράσινος χώρος με λιθόστρωτα δρομάκια, πέτρινα γεφύρια, καταρράκτες και φοβερή θέα. Οι καταρράκτες της Έδεσσας είναι οι μεγαλύτεροι στα Βαλκάνια. Ο πιο επιβλητικός είναι ο Κάρανος που πέφτει από τα 70 μέτρα. Πίσω από τον Κάρανο βρίσκεται το σπήλαιο των καταρρακτών, με θολωτή οροφή, σταλαγμίτες και σταλακτίτες καθώς κι ένα πέτρινο γεφυράκι από το οποίο μπορείτε να δείτε ολόκληρο τον κάμπο μέσα από τα νερά του καταρράκτη. Λίγο πιο κάτω είναι ο διπλός καταρράκτης Λάμδα, με το νερό να πέφτει κλιμακωτά και να καταλήγει σε δύο λίμνες.
Υπαίθριο Μουσείο Νερού
Το Υπαίθριο Μουσείο Νερού βρίσκεται στην παραδοσιακή συνοικία «Μύλοι» δίπλα ακριβώς από το πάρκο των καταρρακτών. Εκεί ήταν ανεπτυγμένη η παλιά βιομηχανική ζώνη της πόλης. Η αφθονία του νερού σε συνδυασμό με τις έντονες εδαφικές κλίσεις της περιοχής, έδωσαν τη δυνατότητα εκμετάλλευσης της υδροκίνησης για την παραγωγή ενέργειας. Έξι υδροκίνητες μονάδες (νηματουργεία και κανναβουργεία) εγκαταστάθηκαν στην περιοχή και συνέβαλλαν στην βιομηχανική ανάπτυξη και τον χαρακτηρισμό της Έδεσσας ως «το Μάντσεστερ της Ανατολής». Το 1962 οι οικονομικές δυσκολίες οδήγησαν στο κλείσιμο των μονάδων, αλλά οι κτιριακές εγκαταστάσεις έχουν αποκατασταθεί και τεθεί σε λειτουργία σήμερα για το μουσείο.
Παραδοσιακή συνοικία Βαρόσι
Το Βαρόσι αποτελεί το μοναδικό πυρήνα που έχει διασωθεί από το ιστορικό κέντρο της Έδεσσας. Βρίσκεται δίπλα στο Υπαίθριο Μουσείο Νερού και είναι ένας από τους τρεις χριστιανικούς μαχαλάδες της πόλης κατά την Τουρκοκρατία. Τα χρωματιστά σπίτια και τα αρχοντικά με τη μακεδονίτικη αρχιτεκτονική, δίνουν μια εικόνα της παλιάς πόλης. Συναρπαστικός είναι ένας περίπατος στα λιθόστρωτα και παραδοσιακά καλντερίμια ενώ στην άκρη της συνοικίας βρίσκεται η περιοχή Ψηλός Βράχος με θέα τις χρωματιστές κοιλάδες της Έδεσσας και της Πέλλας.
Τα Λουτρά Πόζαρ βρίσκονται στο χωριό Λουτράκι, μόλις 33 χιλιόμετρα μακριά από την Έδεσσα και είναι το ιδανικό μέρος για όσους θέλουν να χαλαρώσουν, να ξεκουραστούν και να έρθουν πιο κοντά στη φύση. Η πλούσια βλάστηση, τα πανύψηλα αιωνόβια δέντρα, οι απόκρημνες πλαγιές, οι μεγάλοι βράχοι, τα ποτάμια, οι καταρράκτες και οι γέφυρες δημιουργούν ένα μαγευτικό τοπίο.
Η περιοχή είναι γνωστή από τα πανάρχαια χρόνια για την ιαματική δράση των νερών της που πηγάζουν από τα σπλάχνα του βουνού και έχουν σταθερή θερμοκρασία 37 βαθμών Κελσίου. Το νερό στα Λουτρά προέρχεται από το φυσικό κύκλο του νερού της βροχής και φτάνει σε πολύ μεγάλο βάθος με αποτέλεσμα να θερμαίνεται. Καθώς αναβλύζει από τα έγκατα της γης, εμπλουτίζεται με όλα τα ιαματικά στοιχεία του εδάφους.
Οι επισκέπτες  χρησιμοποιούν τα ιαματικά νερά για λουτροθεραπεία, τόνωση, χαλάρωση και καταπολέμηση κυκλοφορικών, αναπνευστικών, ρευματοειδών, γυναικολογικών και δερματολογικών παθήσεων. Η ποσιοθεραπεία, η πόση δηλαδή ιαματικού νερού που έχει συγκεκριμένες ιδιότητες συνίσταται για συγκεκριμένες παθήσεις των νεφρών, της χολής, των εντέρων και του στομάχου και πρέπει να γίνεται πάντα μετά από συμβουλή γιατρού.
Στο υδροθεραπευτήριο θα βρείτε εξωτερικές πισίνες, εσωτερικές πισίνες, prive πισίνες με τεχνητούς καταρράκτες, τζακούζι, σπα, σάουνες και χαμάμ. Σε όλες τις εγκαταστάσεις, το νερό διοχετεύεται και ανακυκλώνεται συνεχώς και τηρούνται με αυστηρότητα όλοι οι κανόνες υγιεινής.

Elite Transfer Υπηρεσίες

Η Elite Transfer αναλαμβάνει τη μεταφορά σας από τη Θεσσαλονίκη στην Έδεσσα και στα Λουτρά Πόζαρ καθώς και την επιστροφή σας. Τα οχήματα μας (Mercedes-Benz) είναι τελευταίας τεχνολογίας, ευρύχωρα, κλιματιζόμενα και με αναπαυτικά καθίσματα, έτσι ώστε το ταξίδι σας να είναι άνετο και ξεκούραστο. Το προσωπικό μας έχει πολλά χρόνια εμπειρίας, είναι πάντα πρόθυμο να σας εξυπηρετήσει και σας εγγυάται ένα ασφαλές και ευχάριστο ταξίδι.

Χρήσιμες πληροφορίες

  • Σε περίπτωση που το επιθυμείτε, μπορείτε να πιείτε καφέ με θέα τους καταρράκτες στην Έδεσσα.
  • Στο Λουτράκι καθώς και στο παραδοσιακό χωριό της Όρμας, υπάρχουν εστιατόρια με πολύ καλό φαγητό σε περίπτωση που θέλετε να γευματίσετε
  • Για τις εσωτερικές πισίνες των Λουτρών είναι καλό να γίνεται κράτηση
  • Η διάρκεια κάθε ραντεβού στις εσωτερικές πισίνες είναι 30 λεπτά
  • Στα Λουτρά Πόζαρ υπάρχουν αποδυτήρια
  • Καλό θα είναι να έχετε τις δικές σας πετσέτες και παντόφλες
Πώς μπορούμε να σας βοηθήσουμε;